faq

 • Levertijden:
  De levertijd is afhankelijk van de bewerkelijkheid, aantal, soort artikel en de graveerwijze. Indien er een logo, foto of andere specifieke wens is dan is de levertijd langer dan voor standaardwerk. Aangezien wij een uitgebreid machinepark hebben kunnen we in de meeste gevallen de klant tijdig van de gewenste gravuren voorzien. Alles uiteraard in overleg.
 • Afmetingen:
  Afhankelijk van het materiaal, recht of rond gravure hebben wij verschillende afmeting mogelijkheden voor het graveren. Voor vlakke platen kunststof of metaal hebben wij een standaardbereik van 1220 x 610 mm met een doorvoerhoogte van 10 cm. en een max. gewicht van 50 kg. Mocht de door u gewenste gegraveerde plaat op een grens van deze waardes zitten hebben wij vaak nog een mogelijkheid om de plaat door te schuiven of anderzijds oplossingen.

  • afm. co2 1250 x 710 cm en een dikte van 20 cm.
  • yaglaser 180 x 180 mm. in een circel en een max. hoogte van 18 cm.
  • rondgravure 280 mm. doorsnede en een lengte van 55 cm.
 • Aanleveren bestanden
  Voor het graveren van logo’s, afbeeldingen en teksten kunnen wij .eps.ai┬ávectorbestanden gebruiken. Deze bestanden, indien van teksten voorzien altijd omzetten naar curven/krommen/lettercontouren zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan over het juiste lettertype. Tekeningen afkomstig uit autocad kunnen wij importeren. Echter het bestand zal dan in een oudere versie opgeslagen moeten worden (versie LT13 / LT14). In het draadmodel mogen de lijnen elkaar niet kruisen en dienen de contouren gesloten te zijn. Indien een foto gewenst is deze op ware grote op 333 dpi opslaan. Het bestand mag in kleur of grijswaardes aangeleverd worden. De pixelbestanden . png / .bmp. / .jpeg en .tiff e.d zijn allemaal bruikbaar daarvoor. Indien een speciaal lettertype gewenst is en er wisselende teksten gegraveerd moeten worden dan bij voorkeur het lettertype mailen.
 • Kosten van een gravure
  De kosten zijn geheel afhankelijk van de bewerkelijkheid van de gravure, de hoeveelheid, het materiaal en de graveerwijze ( diamantgravure, frezen, co2 lasergraveren, yag nd lasergraveren, handgravure) Dit is niet in een prijslijst uit te drukken en altijd maatwerk. Indien u een duidelijke omschrijving met eventuele foto’s mailt kunnen wij daar een passende offerte voor maken.
DUURZAAMHEID
Diamant-, frees- en lasergravuren zijn duurzame technieken. De door gravure uit het voorwerp afkomstige afvalmateriaal zoals metalen worden volledig gerecycled. Daarbij wordt de benodigde energie binnen het gehele bedrijf door middel van zonnepanelen voorzien. Het verwarmen van het gebouw gebeurt gedeeltelijk door een co2 neutrale pelletkachel. Vervoer wordt deels met een elektrische auto gedaan.

KvK nummer
K.v.K. nr. 140.50.251 Heerlen